la revolució françesa

Resultado de imagen de revolució francesa
     1. Cerca informació sobre la Revolució francesa i les seves CAUSES. Detalla quines foren les seves tres etapes amb les teves paraules.
La revolució françesa es considera el model de revolució política de la seva època i va suposar la conquesta del poder per la burgesia i el desplaçament de l'aristocràcia i el clergat.Les seves etapes varen ser:
1- Monarquia constitucional--> succeí quan els membres del Tercer Estat realitzaren una revolta jurídica i es constituïren en Assemblea Nacional. Aquesta assemblea proclamà la sobirania nacional, la divisió de poders i el sufragi censatari, alhora que eliminà tots els vestigis de l'Antic Règim i promulgà la Declaració dels Drets de l'Home i del Ciutadà.
2- Convenció Republicana-->Els problemes econòmics, socials i polítics se sumaren a l'oposició de la monarquia i l'aristocràcia, i causaren una nova onada revolucionària que desembocà en la instauració d'una república.
3- Directori-->va consolidar el poder de la burgesia.

     2. Què representà l'Imperi Napoleònic? Com va ser la seva caiguda? Cerca informació i l'expliques amb les teves paraules (no serà vàlid un copiat i aferrat).
Va ser el primer imperi françés,el període comprés és des del final del Consolat fins a la Restauració de la monarquia borbònica, encara que posteriorment va viure un epíleg conegut com el període dels Cent Dies.El Bloqueig Continental va ser un dels vèrtexs en la política exterior de Napoleó en el seu intent d'asfixiar l'economia britànica, però li van fallar els recursos necessaris per fer front a la Marina Reial Anglesa. Els seus plans per a això es van frustrar definitivament amb la Batalla de Trafalgar, el 1805. Napoleó va suplir aquest fracàs fent la guerra comercial a Anglaterra.
 
    3. Explica els objectius del Congrés de Viena i les mesures que es varen prendre per aconseguir-los.

El congrés de Viena fou una conferència entre ambaixadors de les majors potències d'Europa. Va redibuixar el mapa polític del continent després de la derrota napoleònica francesa de la primavera prèvia, i intentar controlar i eliminar les revolucions liberals que es pogueren produir mitjançant l'establiment de tot un seguit de monarquies absolutes arreu d'Europa.  
 4. Quines forces s'oposaven a la Restauració absolutista?
Rússia, Àustria i Prússia, juntament amb la Gran Bretanya
      5.  Defineix en poques paraules en què consisteixen el Liberalisme i el Nacionalisme.
Liberalisme-> És un grup de idees polítiques, socials i religioses
que afirma la llibertat de la persona i la supremacia de la iniciativa individual per sobre de la col·lectiva.

Nacionalisme-> És un corrent de pensament que propugna la nació com una de les bases del desenvolupament de la humanitat, tant en termes polítics com culturals.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Els neologismes i abreviacions

La dièresi

Elogi de viure