1. Observa aquest quadre atentament "El naixement de Venus" de Sandro Botticelli (Renaixement) i a partir de tot això crearàs una història.



1.A. Crea un personatge: 
Qui és aquesta dona? Una deessa  Què nom? Venus
      És casada, separada, vídua, soltera? Casada Té fills? Si És una dona sana? Si
És la senyora de la casa? Una criada? L'amant? És la senyora de la casa, la madona.
Què fa? Descansa de la neteja? Espera l'estimat? Pensa? Crec que la dona pensa, amb tot el que passa en el mon i l'injust que és.
Quin caràcter creus que té? És feliç, està trista? És una dona forta, segura de ella mateixa.És una dona feliç perquè pot fer el que vulgui.
...
1. B. Escriu una història amb la protagonista creada.  Mínim 25 línees.
A la deessa Venus li encantava l'amor, era una dona rossa, de pell blanca, i era de les dones més guapes que han existit. Ella estava enamorada de un noi, que era el fill del rei. aquest noi, estava destinat a anar a la guerra, ells es varen enamorar encara sabent això, es varen anar a viure junts i es varen casar, i també varen tenir dues filles, que es nomien Rosa i Margalida. El dia que va arribar la guerra, al cap de 8 anys de haver-se casat i tengut les dues filles.
L'home de Venus, que es nomia Robert es va tenir que anar a la guerra com era normal, i a la seva dona, Venus, i les seues filles, Rosa i Margalida, els va deixar a la ciutat, fins que ell tornés de la guerra.Venus i les seves filles varen esperar una tirada de anys a que tornés el Robert, de fet quan ell se'n va anar les seves filles tenien 15 anys i quan es va pintar el quadre ja eren majors. El quadre va ser pintat en honor al seu home. Perquè se'n havien anat ell i tot el seu exèrcit a la guerra, però no tornava ningú i varen decidir fer un quadre de ella i les seves filles en honor a Robert, perquè així si el seu home era mort, des del cel veuria que el segueixen tenint present en ells, i que el recordaven sempre. Quan tenien el quadre penjat a la pared (a la sala) al cap de dos dies Venus va sentir un renou al capvespre que provenia del quadre, i va anar a veure amem que passava a la sala, va veure que tot estava amb normalitat, però quan es va girar per anar-se'n va sentir una veu, que la cridava, ella es va girar i era com un fantasma de Robert. Ell li va dir gràcies per fer aquest quadre en honor meu, no estareu molt a presenciar la meva arribada; ella va quedar molt sorpresa quan va dir això, així que va anara a l'ajuntament del poble i va reunir a tots els habitants, per anunciar que avui tornarien tots els homes que es varen anar a la guerra, per començar a preparar un sopar de festa per la seva arribada. I així varen fer, es varen posar a organitzar-ho tot per quan arribessin. Els soldats varen tornar i varen fer una festa molt grossa, que tots eren molt feliços de tornar a trobar-se
L'ACTIVITAT CONTINUARÀ..

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Els neologismes i abreviacions

La dièresi

Elogi de viure