Els neologismes i abreviacions

Resultado de imagen de neologismes

   1. Cerca informació sobre el que són els neologismes i explica'n els diferents tipus.

Un neologisme és una  paraula de nova incorporació a una llenga. Pot haver estat creat per una sola persona o amb l'evolució de la llengua al llarg dels segles, i la seva utilització dependrà de l'acceptació del nou mot entre la comunitat de parlants. Un neologisme pot provenir del manlleu d'una altra llengua o per creació amb els mecanismes de la pròpia llengua, sobretot amb la derivació  o composició a partir de paraules comunes. El TERMCAT  publica els neologismes acceptats en l'àmbit català al diccionari en línia Neoloteca. 

   2. Cerca informació sobre les abreviacions: abreviatures, sigles, símbols i posa'n un exemple de cada una.

Abreviatures : Una abreviatura és un tipus d'abreujament, és a dir, una convenció ortogràfica que escurça l'escriptura de cert terme o expressió, i consisteix en la representació escrita d'una paraula o grup de paraules amb solament una o diverses de les seves lletres.

-Ex: cm = centímetres.

Sigles:Una sigla és una paraula que es forma amb les lletres inicials d'una frase o d'una expressió. En alguns casos, no es prenen totes les paraules, sinó només els termes més importants (substantius, verbs i adjectius). D'aquesta manera, es deixen de costat termes secundaris (conjuncions, preposicions, etc.).

Ex: CPA= cost per acció.

Símbols:Un símbol és la representació perceptible d'una idea, amb trets associats per una convenció socialment acceptada.

Resultat d'imatges de simbolo

Ex:

   3. Fes un resum sobre el següent text que parla sobre els neologismes:

                     Clica al següent link on trobaràs el text: http://blogs.cpnl.cat/divendresalvespre/files/2012/02/neologismes_populars.pdf

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

La dièresi

Elogi de viure