Joanot Martorell

1. Cerca informació sobre Joanot Martorell. Explica la seva vida i conta aquell aspecte que trobis més particulars. Època a la qual pertanyia? Característiques?



 Joanot Martorell fou un escriptor medieval valencià, conegut per haver escrit el Tirant lo Blanc, la seva obra més coneguda i considerada la primera novel·la moderna d'Europa. De Joanot Martorell, que era cunyat d'Ausiàs March, es coneixen força elements biogràfics que ens el mostren com un cavaller vigorós de vida agitada.
Va fer llargues estades a Anglaterra, Portugal i Itàlia, com a conseqüència de diverses lluites cavalleresques a les quals era aficionat.
 La seua naixença se situa entre el 1413 i el 1415 a la ciutat de València.
    2. Comenta la seva gran obra Tirant lo blanc. Penja al teu blog tota la informació que trobis, en fas un resum i copia'n un fragment. Explica les característiques de l'època medieval en aquest fragment i el contingut.
 
 Tirant lo Blanc és l'obra més important de l'escriptor i cavaller valencià Joanot Martorell, acabada pel cavaller també valencià, Martí Joan de Galba. És considerada un dels màxims exponents de la novel·la cavalleresca en llengua catalana i del segle d'or valencià.
Sembla que fou escrita entre el 1460 i el 1464, fou publicada a València l'any 1490 i reimpresa a Barcelona el 1497 en edicions incunables. Durant el segle XVI fou traduïda al castellà i a l'italià, més tard al francès i modernament ho ha estat a l'anglès i a moltes altres llengües. És esmentada en el Quixot com una de les obres salvades de la crema de llibres.
L'autor del famós Quixot, Miguel de Cervantes, va arribar a assegurar que el Tirant lo Blanc de Joanot Martorell era el millor llibre del món.













Tirant lo Blanc és l'obra més important de l'escriptor valencià Joanot Martorell, acabada pel cavaller també valencià, Martí Joan de Galba. L'autor del Quixot, Miguel de Cervantes, va dir que Tirant lo Blanc era el millor llibre del món, el llibre va ser publicat l'any 1490, i va tenir molt de èxit.


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Els neologismes i abreviacions

La dièresi

Elogi de viure