La premsa

Resultado de imagen de premsa

Cerca una notícia a un diari. Després d'haver-la llegit, torna-la a redactar de dues maneres diferents:



La furgoneta de la Guàrdia Civil amb Sànchez i Cuixart entrant a Soto del Real.

Sànchez i Cuixart estaran mesos en presó preventiva

La presó preventiva de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart durarà mesos. Es desenvoluparà, si es compleix el guió, durant la vigència de l’article 155 de la Constitució amb la intervenció parcial de l’autonomia. La defensa dels dirigents de l’ANC i Òmnium Cultural, que dilluns van ser rebuts en una sala d’ingrés de Soto del Real plena de banderetes espanyoles, presentarà abans que s’acabi aquesta setmana els recursos d’apel·lació contra la interlocutòria de presó de la jutge Carmen Lamela davant la secció quarta de l’Audiència Nacional, formada pels magistrats Ángela Murillo, Carmen Paloma González i Juan Francisco Martel. Però aquests recursos, com és normal, tenen molt poques possibilitats de prosperar.
Un dels casos més sonats que ha instruït la jutge Lamela ha sigut perseguir per delicte de terrorisme les agressions a dos guàrdies civils -i a les seves parelles- en un bar de la localitat navarresa d’Altsasu el 15 d’octubre del 2016. La secció quarta va confirmar els fets com a delicte de terrorisme i va afirmar la competència de la jutge Lamela per investigar-los a l’Audiència Nacional. L’exemple d’Altsasu és pertinent perquè Jordi Pina i Marina Roig, els advocats de Sànchez i Cuixart, qüestionen tant la qualificació del delicte de sedició com la competència de l’Audiència Nacional per jutjar-lo. Quan els delictes superen la pena de tres anys, la presó preventiva pot durar dos anys, ampliables a dos anys més. ¿La instrucció d’aquesta causa s’eternitzarà com acostuma a passar amb el sistema judicial?

a) Com si l'haguessis d'explicar a la teva colla d'amics.
L'altre dia varen ficar a la presó a dos polítics per la seva manera de pensar i fer les coses, els dos estan empresonats preventivament, molta de gent ha anat a les manifestacions que s'han organitzat per alliberar aquests homes de la presó.
b) Com si fossis el locutor d'un informatiu i haguessis de donar la notícia. 
L'altre dia varen empresonar a dos polítics per les seves idees de la independència de Catalunya, i per promoure la manifestació de Catalunya, estan en presó preventiva;hi ha hagut moltes de manifestacions per protestar el seu empresonament i perquè els a lliberésin de la presó.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Els neologismes i abreviacions

La dièresi

Elogi de viure