La Dóna

No hi ha excuses per al dolor



   *El 25 de novembre  se celebra el dia contra la violència de gènere. Cerca informació sobre per què es va triar aquest dia i textos que parlin d'això, amb imatges.

El Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra la Dona o Dia Internacional de la No Violència contra la Dona se celebra cada any el 25 de novembre per denunciar la violència que s'exerceix sobre les dones a tot el món i reclamar polítiques en tots els països per a la seva erradicació. La convocatòria va ser iniciada pel moviment feminista llatinoamericà a 1981 en commemoració a la data en què van ser assassinades les germanes Mirabal a la República Dominicana.
Les germanes Mirabal, també conegudes com Les Mirabal o Papallones (Pàtria, Minerva i Maria Teresa Mirabal), van ser tres germanes dominicanes que es van oposar ferventment a la dictadura de Rafael Leónidas Trujillo. Les tres van ser assessinades el 25 de novembre de 1960. Una quarta germana, Bèlgica Adela "Dedé" Mirabal, no va tenir un paper actiu en les activitats fetes contra el dictador. La germana gran, Pàtria, no tenia el mateix nivell d'activitat política que les seves altres germanes, però les donava suport; fins i tot prestava casa per guardar armaments i eines dels insurgents.
   *Per acabar, exposa la teva opinió personal sobre el tema.

  La meva opinió sobre aquest tema, es que s'han de tractar igual a les dones que als homes, perquè les dones són éssers vius iguals que els homes, no perquè siguin de un altre sexe les hem de discriminar, poden fer totes les coses igual o millor que els homes, les hem de deixar que ho demostrin i deixar que estiguin al nostre nivell, una dóna ha de ser sempre respectada i no abusar de ella, ni pegar-li, ni fer-li res dolent.


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Els neologismes i abreviacions

La dièresi

Elogi de viure